Какво ще е времето през април?

Съвсем скоро април ще е тук и всички се вълнуваме да разберем какво време ни е подготвил. Очаква ни значително увеличение както на градусите на термометъра, така и на броя на слънчевите дни.

Понякога при студени нахлувания от север ще вали сняг, а минималните температури се понижават под нулата. Опасност от слани съществува през целия месец. При интензивни затопляния се достигат летни температури – до 30-34 градуса.

През втората половина на месеца зачестяват гръмотевичните бури.

Средната температура през април ще бъде около и над нормата за месеца. За по-голямата част от страната тя е между 10 и 13 градуса, по високите полета и Черноморието – от 8 до 14 градуса, а в планините – между минус 5 и плюс 3 градуса.

Според прогнозите най-ниската температура през месеца ще е до минус 3 градуса, а най-високата – до 28-30 градуса.

Около и над нормата ще се задържи и месечната сума на валежите: между 30 и 75 л/кв.м в равнините и от 60 до 100 л/кв.м в планините.

Относно снега – вероятност за валежи ще има единствено в планините между 5 и 10 април. След това очакваме трайно затопляне на времето, което няма да позволява на дъждовните капки да замръзват.

Източник: sinoptik.bgПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук