КАКВО СЕ СТРОИ ДО НАДЛЕЗА НА БУЛ. „ТРЕТИ МАРТ“? КОЙ СТРОИ?

контакти

От близо месец на движещите се по бул. „Трети март“ в Димитровград прави впечатление нов строеж, в парка, до кръстовището на булеварда с ул. „Първи май“. Какво се строи и кой строи, са част от въпросите, веднага появили се в публичното пространство.

Stroej-3-mart-tabelaПърви отговор дава информационната табела на самата площадка. Пише, че тя е открита на 3 ноември 2015 г. Възложител е „Импакс“ ООД, строител – „Кит Строй“ ООД.

Справка в търговския регистър показва, че и двете дружества са със седалище в Димитровград и  управител Иван Маринов. Той е общински съветник от групата на ГЕРБ в местния парламент, син на кмета на село Добрич Марин Маринов. Съдружник в „Импакс” му е местният лидер на „Екогласност”, бивш общински съветник Кънчо Симеонов, а в „Кит Строй” – Кети Симеонова.

На мястото, за 6 месеца, ще бъде изградена офис сграда, с търговски площи. В работата ще се включат 25 работника, става още ясно от табелата. Датата на разрешението за строеж е 10 декември 2008 г. Защо чак сега стартират дейностите?

Строителното разрешение е отпреди 8 години, валидно 5 години. В случая обаче, спряхме за известно време срока на действие. Фирмата нямаше как да изпълнява строителството, тъй като стартира изграждането на новия жп надлез. Практически невъзможно бе да се изчислят коти, нива и т. н. След издаването на Акт 16 на пътното съоръжение, разрешението за строеж отново влезе в сила, внесе яснота, кметът на Димитровград Иво Димов.

Stroej-3-mart-2Започналият в парка строеж наложи изрязване на дървета и храсти. Таксата за това е заплатена. Премахването стана след оглед от комисия, увериха от Община Димитровград.

Ако бяхме почнали навреме, вече щяхме да сме забравили. Забавянето дойде, заради жп надлеза, уточни Кънчо Симеонов, координатор по етапа за изпълнение на обекта. По думите му, интересът бил голям и половината от офисите са продадени, още преди сградата да започне да се строи.

auto-bannerИнициативата за офис сграда в парка край бул. „Трети март” стартира още през юли 2007 г., когато кмет е покойният Димитър Хаджииванов. Срещу правото на строеж в кв. 53 по плана на Димитровград „Импакс“ ООД предлага  апартамент от 59 кв. м. на бул. „България“ в Димитровград. Три дни по-късно Хаджииванов внася докладна за замянката, а на заседанието същия месец, Общинският съвет я одобрява. В решението е записано, че освен апартамента, за правото на строеж на двуетажен търговски обект, с разгъната застроена площ /РЗП/ 1260 кв. м.„Импакс” ООД трябва да доплати и 22 863 лв. olea-625-50 ban

 

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Поредната замянка „кон за кокошка“.2013 год.,когато е изтекло разрешението за строеж нямаше и помен от новия надлез.Общината е направила реверанс към местните „политици“ и им е продължила разрешението.Как ли би постъпила администрацията,ако не бяха политици,а обикновени хорица?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук