Каква опозиция ще бъде в ОбС „Движение заедно за промяна“, отговори Стефан Димитров

Коалицията с предложения към мнозинството за председател на Местния парламент и заместник-кметове

контакти

Каква опозиция ще бъде коалиция „Движение заедно за промяна“ в следващия Общински съвет на Димитровград? Това попитахме на пресконференция лидерът, водач на листата на коалицията Стефан Димитров, който бе и кандидат за кмет на Димитровград.

Той отговори въпросително, но лаконично, почти риторично: Защо трябва да сме опозиция? Доколкото знам, в момента единствената опозиция е БСП, която на тези избори не разгърна потенциала си. Те искат да се докажат с решения в социалната сфера, но в последните четири години почти нищо не направиха, обясни Димитров.

Преди кампанията той заяви, че „Да за Димитровград“ беше единствената опозиционна група в Местния парламент…“ Нека не разглеждаме сегашната коалиция като наследник на предишната, каза лидерът днес.

Пресконференцията откри Цанко Сталев. Той, заедно със Стефан Димитров, Стоянка Йовова, д-р Елена Тодорова, Мартин Колев, Калина Монева, Диана Кунева, Валентина Кунева ще бъдат част от следващия ОбС. Всеки от тях каза по няколко думи пред медиите, с изключение на Валентина Кунева, която не присъства. Там бе и Тодор Атанасов, избран за трети мандат като кмет на село Каснаково. Те благодариха на всички гласували на изборите и специално на тези, предпочели кандидатите на коалицията в бюлетините.

Мнозинството в ОбС ще бъде изградено от колегите съветници от ГЕРБ, но на нас не ни пречи да назоваваме ясно начините, по които могат да бъдат решавани проблемите. Първото ни предложение е Валентина Кунева да бъде избрана за председател на Местния парламент, защото смятаме, че единовластието не води до качествено решаване на проблемите. Говорейки за пътна инфраструктура, транспорт, ВиК сектор, ако бях на мястото на кмета Иво Димов, щях да взема Мартин Колев за заместник-кмет. В сферите на културата, изкуството, социалните дейности и туризма, подходящ заместник-кмет ще бъде Милена Тодева. Не е важно просто да печелиш изборите, а какво ще става след това, подчерта Стефан Димитров.Няма да забравя обещаното в предизборната кампания. Ще помагам на нуждаещите се – възрастни хора, болни и малки деца. Ще настоявам за специален фонд, в който да се заделят средства за тях, сподели Стоянка Йовова.

Мой приоритет ще бъде здравеопазването. Ще работя и в посока за подобряване състоянието на малките населени места и кварталите, както и всички останали в групата, обясни д-р Елена Тодорова.

Ще продължаваме да се борим за нашите идеи. Смущават ме многото недействителни гласове. В тази посока трябва да има промяна, защото много хора остават нечути, подчерта Мартин Колев.

Ще се радвам, ако повечето общински светници гласуват по съвест, защото тя е по-важна от партийната. Влизаме в Общинския съвет като опозиция, но се надяваме всички заедно да решаваме проблемите на хората, заяви Калина Монева. За да се развива община Димитровград, трябва креативен Местен парламент, допълни Цанко Сталев. Изборите бяха тежки, заяви Диана Кунева и съжали, че на са успели да стигнат до балотаж. Кметът на Каснаково, пък, поиска повече средства за населеното място и по-бързо развитие на туризма на Светилището на нимфите и Афродита.

От коалицията обясниха, че най-голяма подкрепа на местните избори са получили от избиратели между 40 и 50-годишни, което положително, защото това са работещи и даващи хляб хора. Новият Общински съвет трябва да създаде перспективите такива хора да предпочитат да остават в община Димитровград, казаха още от „Движение заедно за промяна“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук