Каква зима ни очаква?

контакти

„Следващата събота и неделя очакваме едноцифрени максимални температури. Зимата обаче няма да е толкова студена, колкото обикновено“, каза пред bTV климатологът проф. Георги Рачев.

Той обясни, че за средата на ноември температури от 12 градуса са над нормата, а на морето даже ситуацията е като през май.

Имаме 19 градуса с валежи и гръмотевици. Истинското застудяване идва следващия уикенд, каза още Рачев.

„Но даже в Западна Антарктида затоплянето е сериозно. Канадската част на Аляска е с много високи температури. В България и Украйна имаме време от порядъка на 6-8 градуса над нормата. В цяла Европа също се наблюдава подобно нещо“, каза климатологът.

Рачев обясни, че тази година може да се окаже най-топлата.

„Да не говорим за Сибир, където трябва да е вече много студено, а там е много топло с температури над нормата от порядъка на 8-10 градуса. Ако ноември и декември са с малко по-високи температури, може да се окаже, че 2023 г. е най-топла откакто се водят метеорологичен наблюдения в света“, заяви климатологът.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук