КАЗУС ЗА ИГРИТЕ НА ЩАСТИЕТО В „ЛАФКА”. ДЕЛОТО В СЪДА

[quote]РЕШЕНИЕТО МОЖЕ ДА ВЪРНЕ НЕЩАТА ДО 2007 Г., СПОРЕД ЮРИСТ[/quote]

Дилема се заформи в Димитровград с игрите на щастието, предлагани в павилионите „Лафка”. През януари Общинският съвет прие решение за ограничаване дейността на изнесени монитори, свързана с игра, подобна на тотото. Тя отговаря на Закона за хазарта, защото имаме даване на депозит, разиграване, определяне на победител и изплащане на награда. Такива игри трябва да се провеждат на закрито, категоричен бе тогава вносителят на предложението – адвокат Тодор Ташев.

На мартенското заседание на местния парламент Ташев попита  дали са предприети действия за ограничаване на хазарта в павилионите на „Табак груп”. Градоначалникът Иво Димов отговори, че промените са стопирани от областния управител, обжалвал общинското решение в Административен съд – Хасково.

Приетото то влиза в сила на 23 февруари и дотогава не е обжалвано. Губернаторът го обжалва на 9 март. Това, обаче, не спира действието. Спиране е възможно, само ако е обжалвано в срок, категоричен е Ташев.

Адвокатът допълва, че докладната му е в съда, като вече е назначено и дело и по нея. Въпреки това, няма спиране на действието. Наредбата е влязла в сила и трябва да се действа по нея, докато няма противно съдебно решение. Каквото и да се произнесе съдът, дотогава трябва да действаме, допълва общинският съветник.

Друг казус, според него, създава мотивът на областния управител за обжалване, че промяна на наредба става със същия акт. Това означава, че ние трябва да приемем решение за промяна и допълнение на наредба. Последното значи: ако съдът потвърди мотива за обжалване, се връщаме на ниво 2007 г., защото всички други промени, които са направени с решение, следва да бъдат нищожни, синтезира Ташев.

 

 

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Тия ГЕРБаджии големи поддръжници на хазарта излезнаха.Или може би на Пеевски(ДПС)?Ама то Иво-шегаджията е свикнал да не се съобразява със законите.На изборите тази есен хората ще си помислят дали пак да гласуват за ГЕРБаджии.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук