КАЗУСЪТ СЪС СТЕФАН ДИМИТРОВ – ВЪРНАТ В НАЧАЛНА ФАЗА

Административен съд Хасково /ХАС/ прекрати образуваното дело по казуса със Стефан Димитров. Делото се изпраща като преписка на Централната избирателна комисия /ЦИК/ за разглеждане и произнасяне по жалбата на Димитров. Това определи ХАС на 21 декември, като определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд, в 7-дневен срок от съобщаването му.

Стефан Димитров обжалва решението за заличаването си от Общинската избирателна комисия /ОИК/ от списъка на съветниците в местния парламент на Димитровград, като преписката се изпраща на ЦИК. ЦИК препраща към ХАС, който връща на ЦИК, която за втори път връща на ХАС, който препраща на ВАС, който връща на ХАС… И сега пак на ход е ЦИК.

В определение си от 21 декември на ХАС пише, че вместо да се произнесе по жалбата, ЦИК я изпраща по компетенстност на ХАС. Така излиза, че казусът се връща в начална фаза.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук