КАДЪР НА РИБАРИ ПО ДУНАВ ДОНЕСЕ НАГРАДА НА ИНКО БУРГЕЛОВ

контакти

newbeauty„Рибарите се връщат“. Така е именувал кадъра си фотографът от Димитровград Инко Бургелов. С него той участва в Национален фотоконкурс, на тема: „Реките в България“ и бе класиран на престижното трето място.

Снимката направих в близост до Русе, на брега на Дунав, край местност „Люляците“. Опитвайки различни видове риба на терасата на едно заведение, ни изненадаха с прекрасна гледка тези рибари, преминаващи с лодката си през отразеният диск на слънцето, разказва авторът на кадъра. Наградата за него е 400 лева, които ще бъдат оползотворени за печат на фотографии.

Фотоконкурсът бе част от Седмицата на водата, протекъл от 16 до 22 април. Началото на надпреварата стартира през февруари, като бяха събрани повече от 350 авторски снимки. 50 от тях заслужиха правото да са част от изложбата „Реките в България“. Тя бе открита в националния музей „Земята и хората“. Експозицията може да бъде посетена до 31 март.

Повече вижте тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук