Йотова: Радев имаше оферти да стане част от сглобката

Войната с президента продължава, заяви вицепрезидентът

контакти

Че президентът Румен Радев е имал оферти да стане част от сглобката, заяви пред журналисти днес вицепрезидентът Илияна Йотова. От началото на сглобката той не стана част от нея, макар че имаше такива оферти, каза пред журналисти тя.

Войната с президента продължава. Може би в момента сме свидетели на трети сезон от тази война. Първият беше – президент и войната с Украйна, вторият – президент и Конституция, сега очевидно сме за кожата на един президент, коментира Йотова.

По повод призива на Пеевски към Радев да се видят на политическия терен, тя заяви, че Радев не би се поддал на който и да било, за да създава партия, още повече да му се диктува кога това да стане и как да стане. Определи го като човек на честта, който спазва буквата на Закона.

Може би точно това сглобката не може да му прости Той нито за секунда не ратифицира незаконните им действия. Точно обратното, винаги се обръщаше към Конституционния съд. Това не се прощава, подчерта Илияна Йотова.

Очевидно има нужда от политическа алтернатива, заяви вицепрезидентът, предвид думите на президента предния ден. Според нея, държавният глава не е казал, че той е алтернативата или ще конструира нова партия, а че в обществото се вижда необходимост от нещо ново.

Що се отнася до тази бясна реакция на всички, които участват в сглобката, техният най-голям страх е точно алтернативата, подчерта Илияна Йотова.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук