ЙОВЧЕВ СЕ ПОХВАЛИ НА ГРАНИЦАТА: ЗА ДВЕ ДЕНОНОЩИЯ ВЪРНАХМЕ 250 ЧОВЕКА

контакти

През изминалото денонощие върнахме обратно над 100, а през предходното – 150 човека, на които не позволихме да навлязат в страната ни. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев днес, инспектирайки на българо-турската граница в района на Елхово прилагането на мерките за ограничаване на миграционния натиск към България, по информация от пресцентъра. Министърът сподели, че дори по време на днешния обход са станали свидетели на недопускането на група от 20 човека, опитали да преминат нелегално границата. Той определи данните като оптимистични, но подчерта, че не би трябвало да се избързва със заключенията.

Според Йовчев е създадена много добра организация за справяне с поставените задачи. МВР-шефът коментира основните мерки, залегнали в плана за ограничаване на миграционния натиск. На първо място това е временно преградно съоръжение за  решаване на съвместния проблем по границата с Турция. На следващо той коментира местата за настаняване от закрит тип. Искаме още в първия момент, в който някой заяви, че иска закрила на наша територия, ние да сме в състояние да го причислим към определена група. Първата се свързва с хора, които нямат основание да търсят закрила на наша територия. Спрямо тях ще се действа като към нелегални имигранти и те принудително ще бъдат извеждани извън територията на страната. На следващо идват хората с хуманитарен проблем, които наистина са бежанци. Те ще се настаняват в места от открит тип. За останалите, които не можем да ги преценим, ще бъдат настанявани в места от закрит тип, до момента, в който стане ясно какъв статут имат, каза още Цветлин Йовчев.

[box_info]За всяка болка има лек – аптека ГЕЧЕВ – Димитровград, бул. „Трети март” – 9 [/box_info]

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук