И ГЕРБ – ХАСКОВО СКОЧИ НА БСП

В разпратена до медиите позиция на ГЕРБ – Хасково се казва:  По повод на лъжливите твърдения на Корнелия Нинова от БСП, че „балонът за успехите на ГЕРБ в усвояването на европейските средства се спука“, от ГЕРБ – Хасково заявяват: „Ако лъжата е последният начин за спасение на слабия, е ясно защо г-жа Нинова е надеждата за БСП.

Г-жа Лъжа, неслучайно, започва речта си с еврофондовете. Там, където най ги боли, че сме силни, където най ги е страх и където най-добре знаят колко можем ние и не могат те. Боли я, защото знае, че нашите резултати в еврофондовете са над 2 пъти по-добри от техните, се казва още в позицията.

Националният съвет на БСП даде отрицателна оценка на управлението на Бойко Борисов, направена от лидера на социалистите. Не закъсня реакцията от страна на ГЕРБ. Според Борисов, нарекъл Нинова г-жа Лъжа, след управление на БСП, следва разруха, финансова, икономическа и от друго естество. На тази основа и ГЕРБ – Хасково скочи на БСП.

Позицията продължава с обяснения за неща, които според ГЕРБ – Хасково, не отговарят на истината. Те са свързани с опасност от спиране на еврофондовете, с опасност да бъде спряно финансирането по Оперативна програма „Околна среда“, неизпълнение на предварителни условия, залегнали в Споразумението за партньорство за програмния период 2014-2020 г., спиране на плащанията по съответните програми…

Отсега предупреждавам, че ако това се случи, отговорността е на сегашното управление на ГЕРБ и Бойко Борисов, цитирана е Корнения Нинова в позицията на ГЕРБ.

От офиса в Хасково заявяват още: Европа не работи като БСП – със заплахи и всяване на ужас и страх. Няма как да има опасност Европа да ни спре парите. Или ни ги спира, или не. Когато ги спира, ги спира веднага и по всяко време. През 2014, когато дори в ЕС не можеха да търпят безобразията на БСП, парите на България бяха спрени. Повече от година след като не бяхме на власт! Дойдохме и само месец по-късно, когато демонстрирахме разбиране и воля да поправим техните грешки, плащанията бяха възстановени. Парите от ЕС следват резултати, а не думи. Затова и традиционно БСП не може да ги управлява.

Вижте цялата позиция на фейсбук страницата на ГЕРБ- Хасково – тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук