ИТН прие и върна третия мандат, отиваме на избори

контакти

Партия „Има такъв народ“ прие и веднага върна третия мандат за сформиране на редовно правителство. Така беше изчерпана и последната възможност за съставяне на кабинет. Това означава, че вече е окончателно – отиваме на предсрочни парламентарни избори, като остава въпросът дали ще съвпаднат с евроизборите или ще са на друга дата. Преди това трябва да бъде назначено служебно правителство. Първоначално изглежда, че това никак няма да е лесна задача, след конституционните промени, които точно посочват кои може да са кандидати за служебни премиери.

Президентът Румен Радев връчи папката с третия мандат на представителя на ИТН Ивайло Вълчев, който заяви, че ще задържи мандата, създавайки известен смут. Веднага обаче добави, че ще го задържи само няколко секунди и ще го върне на президента. Срещата и изявленията може да проследите във видеото:Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук