ИСКАТ САНКЦИИ ЗА ПЪТНОТО, НЕ ПОЧИСТИ ЛИ ПЪТИЩАТА ДО ЧЕРНО

Днес е последният срок, в който проявяваме търпение към Областното пътно управление /ОПУ/ – Хасково. Ако в рамките на деня автомагистрала „Марица“ и републиканските пътища не бъдат почистени до черно, ще поискаме санкции от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ за ОПУ и ръководството му, заяви зам,-областният управител на Хасково Валентин Ангелов. Има вариант да поискаме санкции и за фирмите, но според мен, на първо място, отговорността е на Oбластно пътно управление.  Утре очакваме нов сняг и ако сегашният лед остане по пътищата, от утре ще стане страшно, категоричен е зам.-областният управител.

Ангелов посочва още, че сутринта е имало заледени участъци, в района на Капитан Андреево и до Харманли по АМ „Марица“. Поддържам непрекъсната връзка с шефа на ОПУ. Въпреки неговите уверения, че се прави всичко възможно, за да са почистени и безопасни пътищата, не съм доволен от резултата. Пътувам и виждам, че на места заледяванията въобще не са обработени, а това е изключително опасно, допълни, след обход по пътищата в областта Валентин Ангелов.

От вчера се работи усилено за почистването на пътя преди граничния пункт, но е сложно, заради опашка от ТИР-ове. Късно снощи опашката намаля, но рано днес отново имаше струпване на ТИР-ове, на около 15 км. Направена е организация и се започва работа по трасето.

В региона пътищата са проходими. В областта пътищата са проходими. Има въведени временни ограничения: забранено е движението на тежки камиони над 12т. по пътя Тополовград-Харманли. Задължително е движението с вериги за всички превозни средства и без ремаркета по пътя Голямата звезда-Тополовград.  Задължително с вериги се пътува и по пътя Главан-Младиново. Пътят Сираково-Спахиево в община Минерални бани остава затворен.  За тези села се минава през Сираково-Колец и Сираково-Въгларово. Все още роторни снегорини работят за отварянето на отсечката Студена-Радовец и Пашово- Сладун в община Свиленград.  Очаква се днес 3-метровите преспи да бъдат разбити и да се пусне движението пез този участък, уточняват от Областна администрация.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук