ИСКАТ ПЕТЪР МУТАФЧИЕВ ЗА ВОДАЧ НА ХАСКОВСКАТА ЛИСТА

Петър Мутафчиев
контакти

Петър Мутафчиев да води листата за депутати в Хасковския многомандатен избирателен на идните парламентарни избори. Такова предложение направи соцактивистът Тилчо Тилев. Номинацията дойде в зала „Гроссето“, където вчера бившият министър на транспорта от тройната коалиция се срещна с гражданите на Димитровград. Тилев предложи на Общинския съвет на БСП, по чиято покана бившият министър пристигна, да номинират именно него. Не бързайте с номинациите, отсече настоящият депутат от 41-то Народно събрание. На парламентарните избори през 2009 г. той бе водач на листата за Пловдив Област.

В региона Мутафчиев дойде с десант от левицата, сред които Емилия Масларова и Явор Куюмджиев. Те коментираха икономическата политика на правителството и предстоящия бюджет и темата за референдума за  АЕЦ „Белене“.

Петър Мутафчиев определи бюджетът за следващата година, който управляващите предлагат, като бюджет на статуквото и бездействието. Според него за поредна година на кризата се гледа като на даденост и на плещите на гражданите пада да плащат за постоянното обедняване на обществото.

По темата за атомната централа и смяната на въпроса той сподели, че има риск от провал на референдума. Така го извъртяха, че при всички случаи от ГЕРБ искат да спечелят. При успех – ще строим, но не е ясно къде и кога. При провал управляващите ще кажат, че БСП са загубили, подчерта депутатът.

Въпросът на социалистите за референдума бе: „Да се развива ли атомната енергетика в България чрез изграждане на ядрена централа на площадка „Белене”?”. Депутатите го промениха на „Да се развива ли ядрена енергетика в България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук