ИСКАТ ОТ ДЪРЖАВАТА СПЕШНА ПОМОЩ ЗА МБАЛ „СВ. ЕКАТЕРИНА“

контакти

Да бъде включена в списъка за финансово подпомагане МБАЛ „Света Екатерина“ – Димитровград, изразява желание в докладна Тодор Ташев, общински съветник от „Да за Димитровград“. Искането му е свързано с изказване преди дни на министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева. В него тя обосновава виждането си за подпомагане на лечебни заведения, посредством приемане на критерии за оценка и съответно субсидиране. В обясненията към записката Тодор Ташев казва, че „Света Екатерина“ е болница в затруднение, а финансовата помощ е жизнено важна за нейното спасяване. Според него, дали ще е налице субсидия от републиканския бюджет, придобиване или прехвърляне на дялове към държавата, дали ще предложи поглъщане от хасковската МБАЛ – това са дребни различия по отношение на бъдещето на лечебното заведение.

Към настоящия момент ние сме поставени пред дилемата – да има ли болница или не. Не считам, че условието такава болница да е общинска е основополагащо за нейното съществуване, коментира в записката съветникът. Предлага декларация, която ОбС да гласува и да изпрати до здравния министър. В нея се изразява желанието лечебното заведение да бъде включено в списъка за финансова помощ. Изразява се и съгласие експерти от министерството да извършат цялостен анализ на дейността на МБАЛ „Света Екатерина“.

Докладната е внесена за разглеждане от комисиите, чиито заседания започват днес. В четвъртък Председателският съвет ще определи дневния ред за предстоящата сесия. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук