Искат оставката на зам.-председателя на ОбС и юрисконсулт на ТЕЦ-а. Той: Не ви прави чест!

Да си подаде оставката като заместник-председател на димитровградския Общински съвет Юлиян Семерджиев, поиска общинският съветник от коалиция „Движение заедно за промяна“ Калина Монева, на днешното заседание на Местния парламент, което се проведе онлайн, заради спазването на Ковид мерките. Монева обвърза искането си с това, че Семерджиев е юрисконсулт на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград, за който в обществото има съмнения, че е сред замърсителите на въздуха в града.

Заседанието води именно Семерджиев, който определи изказването като патетично, изпълнено с неверни неща…, което не прави чест.

Калина Монева

Вие няма как да застанете на страната на гражданите в тежката екологична ситуация, в която от известно време се намира община Димитровград, защото вие сте юрист на замърсителя и сте на страната на вашия работодател. Вече няколко пъти обяснявате как замърсяването не е точно от ТЕЦ-а или не е само оттам, някакви ветрове намесвате. Трябва да ни кажете истината. Това, някак си, не ви се отдава. Разбирам, зная, че има силни хора, пред които някои институции козируват или мълчаливо подминават нарушенията… Нито сме първите, нито последните, тровени от сребролюбие. Затова смятам, че да изпълнявате длъжността на председател на Общинския съвет на димитровградчани, не е редно. Моля ви, бъдете достоен и отговорен и си подайте оставката. Няма процедура, която да ви извади от ОбС, като общински съветник. Единствено възможно е ако имате съвет, тя да ви води…, заяви Камина Монева.

Патетично изказване, но просто е невярно това, което говорите. В личен разговор ви помолих да не използвате такива силни думи, като отрова, замърсяване, тъй като провокирате много негативни реакции. Тъй като има много завишен интерес в последно време към дейността на ТЕЦ „Марица 3“ и „Неохим“, категорично против съм тези две предприятия да бъдат оприличавани на замърсители. Това, че има пушек от комините, не всеки път означава замърсяване. Това означава работеща икономика. Данните от автоматичната измервателна станция и временната, която е позиционирана от почти месец, показват, че всички показатели са в норма. Не ви прави чест да продължавате да насаждате напрежение… Категорично против съм да бъдат демонизирани предприятията, още по-малко след като нямате данни за това. Мнението си е ваше и субективно, без да е подплатено с факти, отговори Юлиян Семерджиев.

А това доколко и къде работя… Всеки един от нас, освен на изборна длъжност, работи и някъде другаде. Ние всички сме избрани, за да работим за хората в община Димитровград, допълни зам.-председателят на Общински съвет – Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук