ИСКАТ НОВА ФОРМА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА БЮДЖЕТА

Стефан Димитров
контакти

Председателят на общинския съвет Стефан Димитров ще предложи нова форма за обсъждане на проекта за бюджет на общината. Тя е била представена на последната конференция на НСОРБ /Национално сдружение на общините в Република България/.

Според него чрез нея става много по-ясно на гражданите и нефинансистите какво представлява бюджета на общината. Вярно е, че той е цифри, но когато е правилно описан, по-лесно се разбира. Записани са пари, приходи, разходи и т. н.

Той констатира, че при разглеждането на публичното обсъждане обществото няма поглед върху бюджета. Припомни, че преди години е имало срещи не само в Димитровград, но и по населените места. Не всеки човек може да дойде в 18 часа от Меричлери или Долно Белево.

Той смята, че е редно с промяна в наредбата да бъдат определени допълнителни правила. Те да променят начина за разглеждане на бюджета през следващата година.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук