ИСКАТ ЗА КАРГО ПИСТА ЛЕТИЩЕТО В УЗУНДЖОВО

Летище Узунджово
контакти

Испанска фирма е заявила намерение да купи базата на бившето военното летище в Узунджово. Представители на дружеството са изявили инвестиционни намерения към обекта. Заявили са ги до Министерството на отбраната и бившия вече министър Аню Ангелов. Целта е да се създаде модерно карго летище. Това каза кметът на Димитровград Иво Димов. Той не можа да конкретизира как стоят нещата до момента. Допълни, че новото правителство трябва да проведе преговорите и да развие тази сделка. Според него, успешното осъществяване на инициативата би допринесло за развитието на целия регион.

Летището в хасковското село е създадено през 1952 г. Тогава започва строежа на основните сгради – щаб, команден блок, стоянки, писта, разположени на 919 дка площ. Година по-късно, на 12 април, оттам излита първия самолет. Датата се възприема като празник на базата. Закрита е окончателно през 2002 г. и до ден днешен пустее. 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук