Искат да дигитализират музея и библиотеката в Димитровград

Да кандидатства Община Димитровград с проект „Осигуряване на съвременна широка обществена достъпност до историческо наследство и културното многообразие в общата европейска идентичност“, реши Общинският съвет.

Общата му стойност е 350 000 евро, но това е максималният индикативен размер, който позволява програмата да се кандидатства. Посочили сме него, защото към момента няма разработен проект и решението за кандидатстването е принципно, да стартираме процедурата. Идеята и намерението ни е да се дигитализират Историческият музей и Градска библиотека „Пеньо Пенев“, което се позволява от програмата. Към момента нямаме конкретика и затова сме заложили максималния допустим размер. В следващ период, като оформим конкретни дейности, свързани с дигитализацията, ще внесем проектното предложение с конкретен размер, информира кметът на Димитровград Иво Димов.

С проекта Община Димитровград ще кандидатства по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ в рамките на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2020. По нея е обявена Първа покана за набиране на проектни предложения по Резултат 1 „Подобрено управление на културното наследство“, Подрезултат 1.2 „Дигитално достъпни обекти на културното наследство“.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук