Ирина Костадинова: Иво Димов е истински лидер, затова съм в неговия тим

контакти

Ирина Костадинова-Николова за първи път е кандидат за общински съветник, част от листата на ГЕРБ в Димитровград, но много години вече организира и помага за най-различни обществени каузи – благотворителни, социални, граждански инициативи… Ежегодно провежда благотворителни концерти, съорганизатор е на клуба за бъдеще, който освен да събира капачки, какъвто пункт от 2017 г. разкри в Димитровград, помага на нуждаещи се по разнообразен начин. Бе организатор на проявата „Хора за хората“, която се провеждаше на централния площад в Димитровград и има амбиция да бъде възродена… Правя го, споделя тя, с подкрепата на хора с големи сърца, с подкрепата на Общината и други институции.

Ирина Костадинова-Николова със семейството си

Ирина е майка на две деца. Има ученик в първи клас и малко момиченце на 10 месеца. Около 16 години е учител в димитровградската детска градина „Слънце“, от почти толкова е ръководител на група за народни хора и представителен танцов състав „Тракия“, при читалище „Христо Ботев 1902“ – Димитровград, на което е председател.

В Деня на народните будители читалището ще организира традиционния си концерт, този път в подкрепа на 15-годишния Мартин от Димитровград, който страда от онкологично заболяване. Паралелно с това стартира кампания за набиране на пособия за посетителите на детската онкологична болница в Пловдив, сред които е и момчето.

През миналата година Министерството на културата удостои с приз читалището за 120-годишнината му, а през 2020 г. ведомството отличи Ирина Костадинова-Николова за принос в развитието на читалищното дело. През тази, пък, получи специалната награда на Община Димитровград „Деец на културата“…

Кметът Иво Димов ми предложи да съм част от листата с кандидати за общински съветници. Тогава бях и все още продължавам да съм в майчинство. Помислих и реших, че това е още един шанс да помагам на обществото, семейството ми също ме подкрепи. Приех поканата, защото през трите си мандата като кмет на Димитровград Иво Димов доказа, че е лидер, че може да надгражда и заслужава подкрепа за четвърти управленски мандат. В същото време е близо до хората и винаги помага с каквото може. Оценявам това и се съгласих да бъда сред кандидатите от гражданската квота. Вярвам, че мога да бъда полезна в Общинския съвет, в сектори, като образование, социални дейности, култура…, коментира кандидатът за димитровградския Местен парламент Ирина Костадинова-Николова.

Сред мотивите да приеме кандидатурата е, за да има пряк представител в Общинския съвет на детските градини. Като председател на един от синдикатите в детските заведения, е запозната с проблемите в тях. Според нея, например, трябва да се помисли за увеличаване на персонала в групите, в които има деца със специални образователни потребности, за да се адаптират те по-лесно с останалите. Наясно е с предизвикателствата пред читалищата и другите колективни организации. През годините смята, че опитът я е научил на търпение, компромиси и разбиране, които са в основата на успешната работа на Общинския съвет.

Ирина Костадинова-Николова

Предизвикателство е за мен и съм готова да го приема, ако хората ми гласуват доверие за Общинския съвет на местните избори на 29 октомври, споделя Ирина Костадинова-Николова, която е на 20-о място в листата с кандидати за общински съветници на ГЕРБ, с номер 7 в бюлетината. И продължава: Отстоявам каузите си докрай. Позитивен човек съм и вярвам, че заедно можем да направим света си по-добър за всички. Уверена съм, че още по-доброто бъдеще за Димитровград тепърва предстои. От нас зависи да го постигнем.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук