Иранец и турчин – задържани и обвинени за контрабанда на хероин за 17.7 млн. лева

Наркотикът е хванат на Капитан Андреево в товарен автомобил

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми и задържа двама чужди граждани за контрабанда на 288 кг хероин на стойност 17 744 700 лева, съобщават оттам. Това са 36-годишен иранец и 40-годишен турчин, задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. В случай като този, Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от двеста хиляди до триста хиляди лева.

Хероинът е открит на 14 април на граничен контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево, в товарен автомобил с иранска регистрация, управляван от задържания иранец.

Превозваният товар представлявал камера (машина) за боядисване с оборудване, състояща се от две части, поставени в дървени каси. Той бил документално оформен като колети от Иран до България – за Пловдив. След демонтиране на метална ламарина, в пода на камерата се наблюдавали множество квадратни керамични плочи, залепени върху цялата долна вътрешна част към металната конструкция на камерата. Същите били залепени и върху цялата горна вътрешна част към металната конструкция на камерата. Във всяка една от плочите са открити квадратни пакети (общо 144 броя), пълни с хероин.

След допълнителни издирвателни действия, е хванат и получателят на товара – турски гражданин. Извършени са и други претърсвания и изземвания от помещения и превозни средства, намиращи се на различни места в страната. За кратък срок са разпитани множество свидетели, поясняват от прокуратурата.

Спрямо двамата обвиняеми е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Разследването се извършва от разследващ митнически инспектор при Агенция „Митници“, под прякото ръководство на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Хасково.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук