Иракчанин прекарва през границата булка, с документите на жена си

контакти

Иракчанин е задържан при опит да прекара през Капитан Андреево, от Турция през България, своя сънародничка. Жената се явявала бъдеща съпруга на негов приятел във Великобритания, където трябвало да стигне. Информацията съобщават от Районна прокуратура – Свиленград, която привлече като обвиняем шофьора Д. И. по образуваното бързо производство.

До момента е установено, че обвиняемият тръгнал на 24 февруари с Фолксваген от Истанбул, с намерение да стигне до Великобритания. В колата пътувала и бъдещата булка. Тъй като тя нямала необходимите документи, за да влезе в България, Д. решил да й даде шведския паспорт на съпругата си. При паспортния контрол обаче опитът за измама не минал. Митничарите установяват, че документът не е на иракчанката.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 1 300 лева и му е наложена забрана да напуска пределите на България.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук