Чуйте разяснения за кандидатстване на домакинства за фотоволтаици

контакти

Информационна среща за възможностите за кандидатстване на домакинства за поставяне на фотоволтаични системи на жилищни сгради за производство на електроенергия за собствени нужди се проведе в Димитровград.

Според предварителната информация, Министерството на енергетиката започва набирането на проекти за кандидатстване по процедурата за изграждане на фотоволтаични системи от страна на българските домакинства. Фотоволтаичните системи с мощност до 10 kWp се финансират безвъзмездно до 70%, но не повече от 15 хил. лв. Срокът за кандидатстване е до 10 ноември 2023 г. Изпълнението на процедурата „Национална схема за подпомагане на домакинствата в областта на енергията от възобновяеми източници“ е част от Националния план за възстановяване и устойчивост. Поради големия интерес към програмата и ограничения ресурс, се очаква финансиране да получат проектите, постъпили по реда на подаването им.

Срещата, провела се миналата вечер в зала „Гроссето“, откри кметът на Димитровград Иво Димов. Подробности дадоха главният архитект на Общината Елисавета Георгиева и експертът Евгени Консулов. Чуйте какво казаха във файла:Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук