Интернационален оркестър с концерт в театър „Апостол Карамитев“

контакти

Интернационален оркестър ще представи концерт със симфонична музика в димитровградския Общински драматичен театър „Апостол Карамитев“ на 28 април от 19.00 часа.

Входът е с безплатни покани, които могат да бъдат получени на касата на театъра.

Оркестърът е съставен от музиканти от Форли, Италия, Симфоничен оркестър на град Аликанте, Испания, както и Забавно-духов оркестър – Димитровград, в партньорство с Асоциацията на Европейските консерватории. Диригент – Стефано Нани. Музикалната изява е по проект „Изгубената музика“, финансиран от Европейския съюз.

Партньорите обединява това, че и трите града имат противоречиво наследство и „изгубени“ места (сгради, градини, фабрики и т.н.), което може да се използва за по-добро разбиране на общите европейски ценности за мир и демокрация.

В концерта ще бъде представено произведение в три части, създадено от композитори от трите страни-партньори, избрани след конкурс от международно жури – младите и талантливи композитори Симон Стампфер от Италия, Марк Сансалвадор от Испания и световно известният български композитор Петър Дундаков. Ще звучат и произведения, характерни за периодите на тоталитарните режими на страните-партньори.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук