ИНСТИТУЦИИ УМУВАТ КАК ДА ОПАЗЯТ РЕКОЛТАТА ОТ КРАДЦИ

Мерки за опазване на реколтата и гарантиране при прибирането й обсъждат полиция, пожарна, местни власти. Те имат за цел да опазят селскостопанската продукция от крадци, както и да гарантират пожарна безопасност по време на кампанията за прибирането. Някои от тях ще се координират с частни охранителни фирми по места, съобщават от полицията в Хасково.

Предстоят срещи с кметове, председатели на земеделски кооперации, управители на фирми и земеделски производители за уточняване на конкретни стъпки в охраната на масивите и складовите бази за съхранение на прибраната продукция. При необходимост, засилено полицейско присъствие ще бъде осигурявано и в районите с обособени пунктове за изкупуване.

Мерките включват системни проверки на коли, транспортираща земеделска продукция, както и контрол за превоза на товари и хора, наети за събиране на реколтата. Планирани са специализирани операции с представители на различни държавни органи. За по-добра организация ще се вземат под внимание резултатите от минали кампании, за опазване на продукцията от набези.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук