ИНСТИТУЦИИ И ГРАЖДАНИ ПОЧИСТВАТ ПРОЛЕТНО ЗА НАГРАДИ

пролетно почистване
контакти

От 15 до 26 април ще се проведе станалото вече традиционно пролетно почистване. В кампанията – „За чиста природа и приветлива община“, се обявяват награди за най-добре почистени дворове на детски градини, училища, читалища, клубове на хората от третата възраст, социални заведения. В инициативата могат да се включат и граждани. Ще се оценяват най-добре почистен или поддържан вход, междублоково пространство, паркове, зелени площи, обществени територии. Специално за училищата, на 16 април в двора на всяко ще се проведе акцията „Лист по лист“.

Класирането ще се извърши, след оглед от комисия на организаторите от общината и „Нео Титан“ ООД. Заявки за торби, помощни материали и извозване на събраните отпадъци тел. 0391/6-05-74 – “Нео-Титан”.

За детските градини и училищата са предвидени предметни награди за класиралите се на първите три места. Наградата за гражданите ще бъде монтаж на пейка или кошчета.

ДА ИЗЧИСТИМ ЗА ЕДИН ДЕН

Димитровград получи покана и за поредна година ще се включи в кампанията: „Да изчистим България за един ден“, инициирана от БТВ. Националната акция е насрочена за 20 април. Предстои обособяване на замърсени зони, които ще бъдат обект на мащабно почистване. 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук