Иновативни пътни знаци полагат в Димитровград

Иновативни пътна маркировка полагат на ключови места по уличната настилка в Димитровград. Става дума за формовани термопластични пътни знаци, съобщават от Общината.

Това е темопластик с високо качачество. Гаранцията му е 5 години, но издържа много повече. Заготовката се полага върху асфалта, след което се запечатва с горелка. Преди това отгоре се слага ситен светлоотразителен материал. Това каза Мирослав Стойков, представител на софийска фирма, полагаща иновативните знаци, които освен за скорост, ще включат и пешеходна пътека.

На седем участъка в града ще бъдат поставени днес подобни – до спортна зала „Младост“, в участъка преди и след елипсовидното кръгово на влизане от Хасково, в близост до Водната кула, по бул. „Трети март“ /до хапката/…, подбрани заради засиления автомобилен и пешеходен трафик.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук