Иновативни пречистватели за въздух дари на забавачките в Димитровград Ротари

15 пречистватели за въздух дари на 11 забавачки Ротари клуб Димитровград. Това бе съобщено в двора на детска градина „Райна Княгиня“, която получава три уреда. В събитието участваха кметът на Димитровград Иво Димов, президентът на Ротари клуб – Димитровград Благой Балутев, директорът на детското заведение Надежда Андреевска и др.

Средствата за пречиствателите, малко над 28 хил. лева, са събрани на благотворителен бал на Благовещение, обясни Благой Балутев. Допълни, че през 2017 г. клубът отбелязва 15 години от основаването си. През това време са събрани над 400 хил. лева, за различни благотворителни каузи.

За нас, като Община – Приятел на детето, грижата за децата е най-важна. Поредната инициатива на ротарианците кореспондира с визията ни да направим така, че за децата на Димитровград да се създават все по-добри условия, коментира Иво Димов. Благодаря на Ротари и се надявам, че благотворителните им инициативи ще продължат, продължи градоначалникът.

Пречиствателите за въздух са последна иновативна разработка на японска компания. Предназначени са да се поставят в помещения, в които се предполага, че има запрашаване, различни миризми и микроби, потенциални причинители на заболявания. Освен че пречистват, озонират и овлажняват въздуха, улавят и т. нар. полени, които са основен проблем за възникването на астма. Разполагат с 6-степенна пречиствателна система, тежат по 11 кг и са лесни за преместване. Отговарят на квадратурата на помещенията, в които са поставени, и до час-два ги изчистват.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук