Инициатива на кандидатите за депутати Деян Иванов и Божидар Петков: Отново библиотеки на открито

Кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС, с номер 32, Деян Иванов и Божидар Петков и млади хора възстановиха и изпълниха с книги и учебници днес, в Деня на будителите, т. нар. библиотеки на открито, разположени на различни места в Димитровград.

Инициатива за възстановяване на къщичките за книги младежите предприеха преди повече от седмица, когато се обърнаха с призив към съгражданите си да споделят книги или учебници, за да бъдат заредени с нови четива.

Няколко от дървените къщички са изцяло сменени и ремонтирани, за да продължат да изпълняват своята функция на достъпни за хората библиотеки.

Младите хора благодарят на всички, които се отзоваха в кампанията и споделиха своето отношение към знанията.

Сред даренията има романи на български и чужди автори, учебни помагала, речници за чужди езици, учебници по счетоводство, философия и други. Книгите и учебните пособия се събираха в офиса на ГЕРБ.

Най-ценното е, че нашите съграждани показаха своето отношение към нещо толкова стойностно и ценно и ни подкрепиха в кампанията. Това, което дариха, е изключително. Има автори като Иван Вазов, Емили Бронте, Оскар Уайлд, стихосбирки за деца…Невероятни произведения от българската и световна литература. Благодарни сме на всеки, който се включи в нашата инициатива, коментираха инициаторите.

Къщичките за книги са част от световната кампанията „Седни и почети”, към която община Димитровград се присъедини преди няколко години. Тогава на шест оживени места из града бяха поставени дървените къщички, удобни за ползване от гражданите, с възможност за споделяне на интересно четиво.

Купуването и продаването на гласове е престъплениеПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук