Млади гербери с инициатива да възстановят къщичките за книги в Димитровград

Кандидатите за народни представители Деян Иванов и Божидар Петков канят всеки желаещ да се включи

Инициатива за възстановяване на къщичките за книги в Димитровград предприемат младежите от МГЕРБ и кандидатите за народни представители Деян Иванов и Божидар Петков.

Младите хора искат да стимулират своите съграждани да се обръщат по-често към книгите и знанията. Малките дървени библиотеки на открито младежите ще възстановят със собствени средства и труд, а за обновяването на фонда се обръщат към всеки, който желае да дари и сподели книга, учебник или учебно помагало в подкрепа на кампанията.

Книгите и учебните пособия ще се събират всеки делничен ден от 25 до 29 октомври в часовете от 10 до 16 часа пред офиса на ГЕРБ.

В Деня на будителите – 1 ноември, младежите ще напълнят възстановените къщички със събраните книги и учебни пособия. Останалите ще дарят на читалищата в община Димитровград за обогатяване на библиотеките им.

Къщичките за книги се появиха преди шест години в Димитровград по инициатива на Общината, която се включи в световната кампанията „Седни и почети”. Тогава бяха поставени шест къщички на оживени места из града, удобни за ползване от гражданите, с възможност за споделяне на интересно четиво. В кампанията си младежите от ГЕРБ допълват с възможността, освен книга, да се споделят и учебници.

Къщичките за книги се намират пред Общината, в парка пред Градска библиотека „Пенев Пенев”, в парк „Марица”, парк „Н. Й. Вапцаров”, на спортната площадка до детска градина „Радост” и отстрани на ОДТ „Апостол Карамитев“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук