Инвестиционно предложение: Продават летището в Горски извор

контакти

Открита е процедура за продажба на селскостопанското летище в димитровградското село Горски извор, чрез публично оповестен конкурс на имота – частна общинска собственост, с площ близо 109 дка.

Процедурата е обявена след решение от април тази година на Общинския съвет, във връзка с постъпила молба за закупуване на летището от наемателя му, който е с договор за наем от месец декември 2006 г. и последващ от март 2017 г. През посочените години наемателят е изпълнявал добросъвестно договорните условия, като е запазил, съхранил и доразвил дейността на обекта – сертифициран за експлоатационна годност на летателна площадка.

Посочено е още, че това е единственото сертифицирано летище на територията на община Димитровград. Съответно, за да отговаря на европейските изисквания и стандарти, е необходимо да се извърши спешен основен ремонт на полосата за кацане и излитане. Има и предписание за наложителни ремонти.

С оглед на отправеното инвестиционно предложение, бе прието обектът да бъде продаден чрез публично оповестен конкурс, с цел да се запази, съхрани и доразвие, се казва в приетата през април записка, внесена за разглеждане в ОбС от кмета на Димитровград Иво Димов.

На заседанието той коментира, че желанието на ползвателя е да инвестира сериозен ресурс и затова намерението му е да го закупи. Изискванията вече са различни и наемът не устройва лицензираната за дейността фирма. Освен това окаяно е моментното състояние на летището, ползвано по принцип няколко месеца в годината от селскостопанска авиация. Кметът подчерта, че предметът на дейност се запазва в следващите 10 години и няма риск да се ползва за нещо друго.

Определената начална конкурсна цена не може да е по-ниска от 713 700 лева. Задължителни изисквания са да бъде запазен предметът на дейност, а срокът, през който приобретателят* не може да се разпорежда с имота, е 10 години… Конкурсът ще бъде проведен на 24 юни, се обяснява в обявата.

*Приобретател – физическо или юридическо лице, което поради прехвърляне, става работодател по отношение на предприятие, дейност или част от предприятие или дейност.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук