Инвестиции в Димитровград повишават интереса на скандинавски фирми към региона

Реализирането на няколко мащабни инвестиции в Димитровград повишава интереса на фирми от скандинавските страни към региона. Това стана ясно от думите на Йоран Свенсон – председател на Българо-скандинавската търговска камара. Шведът бе поканен от кмета на Димитровград Иво Димов, на екоакция по засаждане на дръвчета в бившата „Марбас“ болница, по повод Седмицата на гората.

На среща обсъдихме отношенията между двете страни, както и идеи за бъдещи инвестиции в нашия регион. Тепърва ще стават ясни подробности, каза Иво Димов.

Градоначалникът допълни, че структури като камарата започват да търсят контакти, виждайки реализирането на инвестиции. На първо време, обсъждала се е възможност за визита на чуждестранна делегация.

В момента нямаме конкретни проекти с Община Димитровград, но скоро нещата могат да се променят. Идеята на камарата е да бъде мост между специфичните региони в България и скандинавските държави, за развитие на бизнеса. В хасковския регион, виждам, скоро ще заработят бази на „Язаки“, „Шрабаг“ и др., подчерта председателят на камарата.

Както дръвчетата, които засаждаме днес, пускат корени, нека така да се утвърждават и нашите отношения, пожела си Йоран Свенсон. В България живее от 1994 г. и казва, че тук предпочита да остане.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук