ИНВЕСТИТОР ВЛАГА 30 МЛИОНА В ПРОИЗВОДСТВО МЕЖДУ ДИМИТРОВГРАД И ХАСКОВО

Инвеститор, чието име не бе назовано, ще вложи над 30 млн. лв. в изграждане на производство между Хасково и Димитровград. Вестта дойде при работната среща в областна администрация между кметове на общини от региона, областният управител Добри Беливанов и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, като продължение на дебат от миналия месец в димитровградския общински съвет. Името на компанията и тогава остана в тайна, с обяснението, че все още няма официален отговор от централата й. Разбра се обаче, а сега се потвърди, че става дума за завод, който ще открие над 1500 работни места.

Предприятието ще бъде изградено в землището на Димитровград, потвърди кметът Иво Димов. Той и администрацията му вече 2 години работят по проекта, а надеждите са до два месеца, както вече писахме, той да бъде договорно финализиран. Тогава щяло да се обяви и името на инвеститора.

При срещата изпълнителният директор на Агенцията за инвестиции уточни, че интересът към Хасковска област засега основно е в производството на авточасти. Потенциал за развитие, чрез привличане на инвестиции през следващите 5 години у нас пък имали туризма, производството на части за автомобили и химическата промишленост.

Снимка от hsmaritsa.com

 

 

baner-wid olea-625-50 ban

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук