ИНВАЗИЯ НА МАГИСТРАЛА „МАРИЦА”, ФИНАЛЪТ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ

[quote]ДВИЖЕНИЕТО ПО ЛОТ 2 – В КРАЯ НА МАЙ, ПРИ ДОБРА ОРГАНИЗАЦИЯ[/quote]

Усилено се действа по двата ЛОТ-а на магистрала „Марица”, обяви в последния работен ден на изминалата седмица регионалният министър Лиляна Павлова, която заедно с шефа на АПИ Лазар Лазаров направи посещение на обекта. Цялото трасе ще бъде завършено тази година, става ясно от преработени графици.

Финален срок за завършване на ЛОТ-1 от Оризово до Димитровград в края на септември обяви категорично министър Павлова. Първоначално обектът трябваше да бъде завършен в късната есен на 2013 г., но оттогава пускът на няколко пъти бе отлаган. Изпълнение на обекта към този момент е 68%, обявено бе при сегашната инспекция.

Върху 31,4-те км на ЛОТ-а трябва да се изградят 22 големи съоръжения – 8 селскостопански подлеза, 10 надлеза и 4 моста, както и да се направи реконструиране на напоителни системи, водопроводи, електродалекопроводи. По-голямата част от съоръженията вече са готови, но по други работата е възобновена едва преди дни.

Значително по-оптимистични са изгледите за ЛОТ-2 на магистралата –  участъка Димитровград – Харманли. Изпълнението тук е стигнало 85%. Почти напълно е приключила работата по строителството на 3 пътни възела, 10 надлеза, 13 подлеза и 2 паркинга. В момента усилено се работи по завършването на моста на река Харманлийска. Сериозна дейност кипи и в участъка на пресичане между АМ „Марица” и Републикански път I-5 Русе – Хасково, съвпадащ с европейския Е-85 от Балтийско до Егейско море, убеди се в деня на министерското посещение izvestnik.

При добра организация на работата ЛОТ-2 може да бъде пуснат за движение до края на месец май, увери във „Фейсбук” премиерът Бойко Борисов, базирайки се на докладваното от Лиляна Павлова.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук