ИМЕНУВАТ НА ЖУЛ ЛЕВИ ОБНОВЕНАТА ЗАЛА НА ДУХОВИЯ ОРКЕСТЪР

[quote]ДВА КОНЦЕРТА, В НАВЕЧЕРИЕТО НА СВЕТИ ВАЛЕНТИН И ТРИФОН ЗАРЕЗАН[/quote]

newbeautyДосегашната репетиционна зала на Забавно духов оркестър Димитровград ще бъде именувана на композитора и музиканта Жул Леви. Това съобщи диригентът на оркестъра маестро Доцо Вътков.

Залата се намира на първия етаж, в Общинско предприятие „Детски и младежки център“, с капацитет от 60 до 80 места. Тя е обновена с 15 хил. лева, от общинския бюджет, преди две години. Наскоро са добавени завеси, столове и оборудване, за още 5800 лева. Официалното откриване ще бъде в четвъртък.

Залата ще носи името на най-големия музикант, бил в този град. Жул Леви остави трайни следи и изигра основна роля във фасона на Забавно духовия оркестър. Той разработи над 60 пиеси, някои от които ще бъдат изпълнени в два концерта, на 10 и 11 февруари, в обновеното пространство. Събитието съвпада с 10-годишнината от кончината на Леви, обобщи маестро Вътков.

Концертите, в обновената зала, на 10 и 11 февруари, са посветени на Свети Валентин и Трифон Зарезан. Освен музика от чуждестранни автори, ще звучат и произведения от български, като така ще се почетат и двата празника. Началото, в двата дни, е от 18:00 часа.

Програмата в сряда и четвъртък ще бъде идентична, поради засиления интерес. В нея ще се включат Забавно духов оркестър, с диригенти Доцо Вътков и Митя Йорданов, Акустично джаз трио, с ръководител Димитър Русев. Солисти – Мария Арнаудова, Жеко Димитров, Кристин Стефанова. С участието на танцова двойка от ансамбъл „Плетеница“.

tivibearings banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук