ИМЕННИКЪТ ИВО ДИМОВ С ДАРОВЕ ЗА ПЪРВОТО НОВОРОДЕНО

Дарове на първото новородено за годината в Родилното отделение на Димитровград поднесе на Ивановден кметът Иво Димов, който е именник днес. То е момиченце, появило се на бял свят на 6 януари – Богоявление. Родителите му, Елена и Николай Диневи, избраха за него името Евгения, кръстена на майката на съпруга, която вече не е между нас. Бебето тежи 3,150 кг, с дължина 50 см и се роди със секцио.

Градоначалникът пожела на Евгения да е жива и здрава и да бъде достоен гражданин на Димитровград. Той припомни, че родителите на новородени, на територията на общината, могат да кандидатстват за еднократна финансова помощ, в размер на една минимална работна заплата, ако отговарят на определени условия. За такава помощ през 2015 г. са били заделени 62 хил. лева от общинския бюджет.

За Елена това е второ дете, като първото е отново момиченце, на 8 години – Силвия, ученичка в ОУ „Пенчо Славейков“. Тя също е родена в Димитровград.

227 са ражданията в димитровградското Родилно отделение за 2015 г. Децата са 230, като има три двойки близнаци. От тях 142 са момчета, момичетата са 88. 2014 г. беше мъжка, 2015 – също, очаквам и 2016-а да е такава, коментира завеждащият отделението д-р Нина Четалова.

tivibearings ban

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. Жив и здрав да си КМЕТЕ!Ползотворна година,без забележки и с много усмивки !

  2. Дайте да се разберем – Иво няма имен ден на Ивановден. Името Иво няма нищо общо с Иван. Името Иван е анаграма на първия от четирите стълба на ценностната система на славяно-арийската раса, а Иво няма нищо общо с тази ценностна система. Бабите на село казвата Ивооо…, има върба Ива и от там Иво, но не бъркайте Иво с Иван. не ставайте за смях!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук