Икономично и по-качествено ще е осветлението в селата и кварталите на Димитровград

контакти

Обновено ще е след определен период уличното осветление в селата и димитровградските квартали. Това ще стане възможно, след като днес Община Димитровград обяви поръчка „Внедряване на мерки по енергийна ефективност при системата за външно изкуствено осветление (улично осветление) на населените места на община Димитровград и кварталите Марийно, Вулкан и Черноконево“.

Стратегическа цел на Община Димитровград е да се повиши енергийната ефективност на системата за външно изкуствено осветление, нейна собственост, да се намали консумацията на електрическа енергия, при запазване на високо качество на осветление, чрез технологичното й обновление и модернизиране, чрез което ще се подобрят условията на живот на населението.

Прогнозната стойност по съответния проект е 863 366,25 лева без ДДС. Финансирането се осигурява въз основа на Националния план за възстановяване и устойчивост на България.

Срокът за изпълнение на поръчката не трябва да бъде по-малък от 180 календарни дни и не по-голям от 210 календарни дни. Тя обхваща град Меричлери и селата Бодрово, Брод, Бряст, Великан, Воден, Върбица, Голямо Асеново, Горски извор, Длъгнево, Добрич, Долно Белево, Здравец, Злато поле, Каснаково, Крепост, Крум, Малко Асеново, Радиево, Райново, Светлина, Скобелево, Сталево, Странско, Черногорово; Ябълково, както и трите градски квартала: Марийно, Вулкан и Черноконево.

В обхвата на поръчката са включени следните основни дейности:

– доставка и монтаж на осветително тяло с вграден LED осветител ≤30W – 950.00 бр.;

– доставка и монтаж на осветително тяло с вграден LED осветител ≤23W – 1 715.00 бр.;

– доставка и монтаж на осветително тяло с вграден LED осветител ≤16W -3 200.00 бр.;

– демонтаж на осветително тяло с НЛВН – 5 865.00 бр.;

– табла УО /демонтаж, доставка и монтаж на нови с вкл. система за управление и мониторинг/ вкл. и софтуер, вкл. и заземление – 93.00 бр.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук