ИКОНА НА СВЕТА ПЕТКА В ДИМИТРОВГРАД ЗА ДИМИТРОВДЕН, НАРОДЕН КУРБАН В ЦЪРКВАТА

контакти

Икона на Света Петка и нейни одежди ще донесе в Димитровград Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай. Това ще стане на 25 октомври в навечерието на Димитровден. Той трябва да пристигне на пл. „България“ в 16:30 часа. В 17 часа владиката ще отслужи молебен на сцената. След това ще тръгне литийно шествие по бул. „Г. С. Раковски“ към храм „Свети Димитър“. От 18 часа там ще бъде отслужена вечерна литургия от дядо Николай. По това време в частта от общината до храма булевардът ще бъде затворен за автомобили. За тези, които не успеят да влезнат в църквата, е предвидена видеостена. Тя ще бъде монтирана на външната стена на православната обител.

На Димитровден, от 8 часа, ще има сутрешна служба. На този ден димитровградската църква отбелязва и своя храмов празник. За миряните е предвиден курбан. Средствата за него са събрани от народа. Един даде 5, друг 10, трети 20 лева, каза архиерейският наместник на Хасковската духовна околия отец Георги. Той не пожела да каже дали има някой благодетел, който е дал по-голяма сума. Хората не искат да си казват имената, правят го за здраве, допълни отчето.

Светите мощи и дрехата ще останат в Димитровград до обед на 29 октомври. Те идват от румънския град Яш. 

Гръцки маслини и зехтин на едро от АНТЕК ГРУП: 0988/900 829 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук