Изчезна хищникът, плашил гаргите в центъра на Димитровград

Скоро пак гласът му ще гони черните птици

От известно време не се чува гласa на хищника, плашил гаргите в центъра на Димитровград. Преди време, както писахме, на терасата на бившия търговски дом бе монтиран американски апарат, с възможност да издава няколко звуци на птици. Причината да бъде сложен бе увеличената популация от гарги, която причиняваше замърсяване на околната среда.

Първите минути, след като апаратът бе пуснат, пространството над центъра стана черно от гарги, стреснати от хищническия сигнал за нападение, спомнят си някои.

В конкретния случай джаджата издава звуци на определен интервал, наподобяващи звуци на птица сграбчена от хищник. Дали пак ще бъдат чути? Отговор потърсихме от Община Димитровград.

Оттам коментираха, че апаратът си е на мястото. По обясними причини бе спрян през зимния период. Предстои да му бъде направена профилактика и пак да бъде пуснат скоро. Допълниха още, че методът е ефективен. Така че предстои хищникът отново да гони черните птици от центъра на Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук