Изсъхнали клони се стовариха върху пейка в центъра на Димитровград. Пострадали няма

Изсъхнали клони са се стоварили върху пейка в центъра на Димитровград. Случката става в ранния следобед на алея „България“ в южния й край. За нея съобщи във Фуйсбук гражданка,  документирала инцидента и със снимка. За радост, пострадали няма.

Слава Богу, нямаше никой на пейката, а ние бяхме по далеч от площадката, написа Пламена Атанасова в групата „Димитровградски нередности“.

Снимката направена от нея действително показва паднал върху пейка голям клон. Друг се е стоварил върху една от страничните пътеки на алеята и, ако е имало хора на тези места, можели са сериозно да пострадат.

Знам за станалото. Добре е, все пак, че под клоните не е имало хора. Платаните по алея „България“ са здрави дървета с дълъг живот, не са като тополите, но и те редовно се оглеждат от „Неотитан“ за опасни клони, които своевременно се отстраняват. Правим предписания и за други потенциално опасни дървета в целия град. Въпреки това, инциденти като този не са изключени. Ще направим нов оглед на алеята и, при необходимост – превантивна сеч, коментира случая главният еколог на Община Димитровград инж. Пламен Митков.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук