Изслушват деца жертви на насилие и извършители на престъпление в Синя стая в Хасково

контакти

„Синя стая“ бе открита днес в Хасково. Тя ще се използва за щадящо изслушване на деца – жертви на насилие и извършители на престъпление. Стаята е изградена от Министерството на правосъдието и с финансовата помощ на Българо-швейцарска програма за укрепване на институционалния капацитет на съдебната ни система. Помещението е предоставено от община Хасково. Идеята е реализирана със съдействието на Окръжен съд – Хасково, съобщават от Общината в областния град.

В церемонията по откриването участва кметът на Хасково Добри Беливанов. Официални гости бяха заместник-министърът на правосъдието Евгени Стоянов и Даниела Димитрова, представител на посолството на швейцарската конфедерация.  В церемонията се включиха председателят на Окръжен съд – Хасково Миглена Тянкова, председателят на районен съд – Хасково Пламен Георгиев, директорът на Областната дирекция на МВР Ангел Цанков, окръжният прокурор Иван Стоянов, зам.-районният прокурор Антон Иванов, представители на институции.

Стаята е изключително необходима, за да се спазят правата на децата, подчерта Миглена Тянкова.Тя обърна внимание, че само миналата година в Районен съд – Хасково в наказателни производства са участвали 54 малолетни и непълнолетни а по граждански – 31 деца.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук