Изследване: Глобалната картина наподобява на Студената война, но е различна

Глобалната картина отново наподобява тази по време на Студената война, но всъщност е съвсем различна, защото глобалният ред, установен след Втората световна война, се разпада пред очите ни с всеки изминал ден. Такъв коментар прави президентът на световната асоциация „Галъп интернешънъл“ Кънчо Стойчев, към международно изследване, проведено в 57 страни по света, изводът от което е, че политиките на САЩ и Русия дестабилизират света.

Почти еднакъв дял, съответно 56 и 52 на сто от интервюираните граждани по целия свят, имат негативно мнение по отношение ролята на двете военни суперсили. Европейският съюз се възприема като най-стабилизиращата сила на планетата. Външната политика на Китай се възприема отрицателно, но не в такава степен, каквато тази в САЩ и Русия.

Повече от половината интервюирани българи сочат сериозно одобрение за международната политика на Европейския съюз. В същото време, според Стойчев, жалко е, че ЕС – определян от хората като единствена положителна глобална сила, е в дълбока вътрешна криза, се казва в изследването, повече за което може да видите на следния линк.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук