Изобилие от раци, дребна каракуда и епизодични шарани на „Тракиец“

Изобилие от раци, които са в състояние да скъсат нервите на всеки рибар. Това е картината на язовир „Тракиец“, сякаш, позабравен в рибарските среди. Откъм риба – основно каракуда, но и тя вече не е с тази популация от близкото минало. Не е и особено едра. Все пак, продължава да е основна цел, при съвсем епизодично присъствие на шарани.

Такава е актуалната риболовна информация от един от родните водоеми – „Тракиец“, намиращ се в област Хасково, оповестена от Националното ловно рибарско сдружение. Към днешна дата, оттам дават актуални данни и за язовирите „Цонево“, „Копринка“, „Горни Дъбник“, „Йовковци“, Баластриера Челопечене.

Преди точно два месеца „Тракиец“ бе зарибен с шаранчета, сомчета и есетри. Рибарите очакват по-добри дни на този язовир. Призивът им е да се хващат бракониерите, а не само случайни въдичари без билети, които да бъдат глобявани за две каракуди в живарниците.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук