ИЗНЕНАДА ИЛИ НЕ: СЛЕД 30 ГОДИНИ ПАК КОМПЮТЪР „ПРАВЕЦ“ – ПРЕНОСИМ

След 30 години една легенда се завръща. Предстои представянето на преносим компютърПравец 64М“. По-мощен и модерен от всякога, твърдят на сайта pravetz.bg.

Новата разработка има собствена 64 битова операционна система Правец ОС, офис пакет, напълно съвместим с Microsoft office, браузер за интернет, скайп, плеър за филми…Лаптопът разполага с най-мощните процесори от intel – 13, 15,17, до 16 GB памет, до 2 ТБ твърд диск, възможност за тунер за цифрова ефирна телевизия. Батерията му издържа над 5 часа, а цялото му тегло с нея е 2 кг. Може да се ползва с различни операционни системи.

Прави впечатление, че на сайта няма по-конкретна информация за това кога е започнала разработката, от кого и къде. Ако тя се получи и не е някакъв бъзик, на нея със сигурност би се зарадвал, ако беше жив, първият от времето на соца Тодор Живков, роден в Правец. 

Компютърен сервиз и наблюдение от ВЕДИА-Х ЕООД – Димитровград – www.vedia-x.eu 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук