Измервателната станция на Димитровград заработи и показа стряскащи завишения на серен диоксид, докато ТЕЦ „Марица 3“ е спрян

Кой обгазява града днес?, питат от Централата

След като два дни официалната държавна измервателна станция, АИС „Раковски“, която мери показателите на атмосферния въздх в Димитровград, не отчиташе данните за серен диоксид, днес вече отчете завишени норми. Превишението е 2 пъти над утвърдените норми. Същите данни бяха измерени и през последните дни от двете нови станции, дарени на Общината от ТЕЦ „Марица 3“.

Въпросът кой замърсява Димитровград тежи с още по – голяма сила, защото до сега за виновник се сочеше неработещата от седмица централа, категорични са оттам. Показват и получени автоматично от системата СМС-и с превишения на нормите на 21 април в 20 и 21 часа и днес – 29-ти, в 10 часа.

Данните са публични и достъпни на сайта на Изпълнителната агенция по околна среда www. eea.government.bg, а данните от новите 2 станции могат да бъдат наблюдавани на страницата на Община Димитровград.

Прикрива ли се истинският замърсител зад гърба ни, питат от ТЕЦ-а.

И още: Отчита ли коректни данни остарялата измервателна станция „Раковски“? Цената на публичната акция със спиране на ТЕЦ „Марица 3“ ще бъде платена от работещите и всички нас, защото всеки не произведен мегават създава дефицит. Качеството на въздуха в Димитровград остава същото. Само безработните се увеличават с 300.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук