Измениха на домашен арест мярката на обвинения в убийството на баща си в Димитровград

контакти

Пловдивският апелативен съд измени мярката за неотклонение „задържане под стража“, взета от Окръжен съд – Хасково, спрямо Ангел Г., който е обвинен в убийството на собствения си баща и я замени с „домашен арест“, който ще се контролира с електронно устройство.

Обвиняемият, след скандал на 23 март, нанесъл побой над баща си, който бил откаран в болница, където въпреки оказаната му медицинска помощ, починал три дни по-късно. Синът му е бил задържан по обвинение за умишлено умъртвяване на родителя си.

Апелативен съд – Пловдив, след като се запозна с материалите по делото и изслуша страните, прецени, че не споделя мотивите на Хасковския окръжен съд, въпреки че има минимални доказателства, сочещи за съпричастност на А. Г. към деянието, в което е обвинен. Съдът прие, че с оглед чистото му съдебно минало и добри характеристични данни, не съществува опасност при по-лека мярка обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление, но заради честите му пътувания до Германия, му наложи забрана да напуска страната.

От съда уточняват, че съгласно чл. 16 от НПК, обвиняемият се счита за невинен до завършване на наказателното производство с влязла в сила присъда.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук