ИЗМАМА: СПЕШНИ ЕСЕМЕСИ ТРУПАТ ПАРИ В СМЕТКАТА

Получих смс, който гласеше: „Спешно обади ми се“. Реших да не набирам, защото номерът, на който трябваше да се обадя, бе непознат за мен, както и номерът, от който бе изпратен смс-а. Обадих се на моя позната, която работи в мобилен оператор. Тя ми каза, че това е нов вид измама. Ако наистина се бях обадил, самото вдигане отсреща щеше да ми се таксува за около 30 лв. Това е нова схема, при която телефонните измамници наемат телефонни линии, с допълнително таксуване, в държави като Албания и Македония. Предупредете всичките си близки и познати, ако получат подобен смс, да го игнорират, пише във Фейсбук гражданин.

Думите му потвърждават други коментиращи, засвидетелстващи с още снимки на подобни смс-и. Те се получават от различни номера, които са извън страната – от Унгария, Гана, Бурунди, Конго и кой знае още откъде.

Въпреки че информациите за измамата се появяват през миналата година, мобилни оператори от  Димитровград съобщават, че засега техни клиенти не са се оплаквали от смс-и със съдържание: „Спешно обади ми се“. До нас не е достигала подобна информация, което не означава, че няма такива случаи, казаха служители.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук