Измама: Жена „съдейства на полицията“ с 10 хил. лева

търсят съдействието на гражданите в инициатива срещу ало престъпленията

Възрастна хасковлийка е измамена по схемата „съдействие на полицията“, разделяйки се със сумата от 10 хил. лева. Снощи постъпва жалба от 73-годишната в районното управление на Хасково, информират от Областната дирекция на МВР.

Потърпевшата разказва, че следобед същия ден на телефона й позвънява мъж, представящ се за полицай. От нея той поискал да събере наличните си пари, които да послужат за залавяне на измамници.

Жената взема сумата от 10 хил. лева и ги оставя в кош за смет в центъра на града. Часове по-късно разбира, че е измамена и сигнализира в полицията.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по него продължава, уточняват от Областната дирекция.

Хасковлийката е поредна жертва на подобни престъпления. За ограничаването на такива случаи, Гражданска инициатива срещу ало измамите стартира общността Dimitrovgrad Bulgaria. Кампанията предвижда няколко етапа, част от които е информиране на пенсионерските клубове. Организаторите призовават гражданите, ако имат други идеи, да ги споделят.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук