ИЗЛОЖБА: 50 РИСУНКИ НА ДЕЦА ОТ 12 ДЪРЖАВИ

контакти

„Празниците в детските очи“ е именувана изложба, която ще бъде открита в художествена галерия „Петко Чурчулиев“, на 4 декември, от 17:30 часа. Експозицията включва 50 творби на деца от 12 държави. Тя е част от провелата се Петнадесета международна детска художествена изложба – Нова Загора`2013. В Димитровград ще остане до края на януари 2014 г.

Изложбата става факт благодарение на доброто сътрудничество между уредника на димитровградската галерия Надежда Стойнева и Иван Стоянов, ръководител на студио „Дъга”. Той е един от организаторите на традиционната международна детска изложба и директор на Художествената галерия в Нова Загора. Подредбата на рисунките е признание към Димитровград като Община – приятел на детето.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Деца, родители, преподаватели и приятели ще имат възможност да се запознаят с рисунки на творци, от 5 до 11 годишна възраст. Творбите са от Китай, Аржентина, България, Русия, Иран, Гърция, Кипър, Украйна, Полша, Индия, Литва и Румъния. Очарование, постигнато чрез свобода на изразяване, чрез цветове и форми на игра техники. Изложбата се урежда в навечерието на Коледа и Нова година. Тя е символичен подарък за малките художници в града, коментира Надежда Стойнева.

[box_info]Специална ПРОМОЦИЯ НА НИКУЛДЕН от магазин OLEA. На 6 декември: Гръцки екстра вържин зехтин „Александрос” 1 литър – 9,50 вместо 10,90 лв. Маслини „Каламата” руси –  2,20 вместо 3,20 лв. за килограм. Заповядайте! Улица „Петър Берон” № 1, квартал „Каменец” в Димитровград. Весел празник от OLEA!  [/box_info] Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук