Изложба на провокативен художник от Пловдив в димитровградската галерия

Изложбата „Рисунка“, на млад, развиващ се провокативен художник ще бъде представена в Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ – Димитровград, съобщават оттам. Откриването е на 5 април, от 17:30, в Зала 1.

Експозицията е на Константин Константинов, роден през 1985 г. в Пловдив. Завършва специалност „Живопис“ във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

Младостта не е попречила на автора да има вече множество самостоятелни изложби в България, Холандия и САЩ, както в общи изложби и арт резиденции в България и Италия. Иновативен е, различен и носи потребността да се изразява чрез изкуството, коментират от димитровградската галерия.

Константинов работи в областта на рисунката и маслената живопис, с експресивно отношение към цвета… В изложбата „Рисунка“ представя разбирането си за този безграничен жанр. По мнение на ценители, отхвърля клишетата, призовава въображението на зрителя сам да разчете посланията в платната.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук