Изложбата „Усет за вода“, с картини от фонда, откриват в галерия „Петко Чурчулиев“

Изложбата „Усет за вода“, с картини от фонда, ще бъде открита на 12 юли от 17:30 часа в Зала № 1 (малка) на Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ – Димитровград, където ще остане до края на месец август.

Изложбата представя различните лица на водата, свързани непосредствено с човешката душевност. Колоритния характер и въображението на автори от различни поколения са заложили  на водната мощ като пречупване на синята стихия през призмата на личната емоционалност. Концепцията на изложбата „Усет за вода“ от 12 живописни картини може да се възприеме като своеобразна галерия от наситени багри, загатващи мощта и многообразността на водата.

С тези картини ви предлагаме едно малко пътешествие, което да ви откъсне от рутината и да ви понесе на едно лятно пътуване в открито море, да ви плъзне по течението на реки и  да ви пренесе в един по-син и по-красив свят. Насладете му се, канят организаторите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук